tisdag 2 oktober 2012

Favoritrestauranger i Barcelona del 1 - Tapas24


Den första kvällen i Barcelona besökte vi en av våra favoritrestauranger, den lilla hektiska krogen Tapas24 (Diputación 269). En fantastisk tapasrestaurang grundad av stjärnkocken Carles Abellan.

Det har blivit tradition för oss att gå dit samma kväll som vi landar. Vi brukar ta eftermiddagsflyget från Stockholm och landa vid 19.30. Det gör att vi kan åka till hotellet och checka in och ändå vara på restaurangen vid strax efter 21. Det är helt perfekt.

Och det finns få ställen som är bättre att komma till än Tapas24 efter en halv dags resa, när man är hungrig och lite sliten.

Bord går inte att boka och kön är ofta lång, men det räddar personalen upp bra genom att ta dryckesbeställningar i kön. Många gånger har vi beställt öl och cava i kön som ringlar sig ute på gatan. Det gör väntan så mycket lättare.

Väl inne i restaurangen är det full fart. Det öppna köket vimlar av kockar som jobbar frenetiskt. Bar- och serveringspersonal jobbar också med imponerande precision för att inte springa omkull varandra. Stämningen är svårslagen. Även om man kommer dit trött efter resan så piggnar man till av vimlet.

Och maten. Bland det bästa vi ätit. Två av favoriterna är "McFoie", en minihamburgare med gåslevercreme som får smaklökarna att göra piruetter (eller dansa flamenco kanske) och "Bikinis", små toasts skurna i trianglar och fyllda med manchegoost, ibericoskinka och tryffel...

Varje tugga är en bit av himmelriket.


Vy in mot köket

(bild lånad från freeimagefinder.com eftersom jag inte kunde hitta mina egna)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar