söndag 29 april 2012

Muren, värme och Zoo

Den här vistelsen i Berlin börjar kännas mer och mer overklig. Den är, och har varit, overkligt bra. Igår hade vi ännu en dag med högsommarvärme. Luften darrade när termometern vi fick syn på vid Fredrichstrasse visade på +32.

Igår besökte vi Topographie des Terrors och såg muren. Det var gripande. Och det var galet varmt.

Vi passerade Checkpoint Charlie men vi gick inte in i huset med utställningen. Ingen av oss har känt för att gå in på något av alla de många museerna som finns här. I det här vädret vill man uppleva stan utomhus. Det räcker med de stunder vi får när vi går in i butiker. Vi tar museerna en annan gång.

Lunchen blev sen som vanligt, vi äter lunch vid två-tre på dagarna nu. Vi gjorde ett stopp på en uteservering vid floden Spree och vi åt sparris med hollandaisesås och Schwarzwalderskinka och drack ett kallt glas Riesling till.

Sen gick resten av dagen fort, vi gick en snabb sväng på en loppmarknad vi fick syn på från pendeltåget. Sen gick jag längs fina gatan och shoppade en i många år efterlängtad trenchcoat som kostade så mycket att jag fick lite kallsvettig ångest.

När det så blev dags för middag gick vi till legendariska Kempinski Grill. Vi hade bokat bordet på nätet redan hemifrån och vad vi glömde var att kolla om de hade uteservering. De hade de inte och det var en miss. En middag där var alldeles för mastig för den rådande värmen och vi längtade tillbaka till restaurangen vi hittat kvällen innan.

Så idag. Ett oväntat beslut. Vi kände att det var dags att gå på Zoo. Vi bor alldeles intill djurparken och kunde inte låta bli. Vi blev för nyfikna. Speciellt jag när jag läste att det fanns panda, isbjörn och flodhäst där. Och gorillor.

Och vilken magnifik upplevelse! Det var en så fin djurpark så jag bara gick och gapade och log om vartannat i nästan tre timmar.

Bara en sak fattades - barnen såklart. Men besöket på Berlins Zoo avgjorde saken, nästa gång åker vi med barnen, och går på Zoo, varje dag.

 

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar