fredag 4 januari 2013

Oväntat härlig dag

Igår kväll såg det inte ljust ut...

I går kväll hann slaskvädret ifatt oss även här uppe i Jämtland. Att vi fick regn och töväder i Åre i början av januari känns smått bisarrt. Men vi försökte hålla humöret uppe ändå, för är det något man inte kan påverka så är det ju faktiskt vädret. 
När vi tidigare i höstas pratade om att åka hit efter nyår så var jag mest orolig för att det skulle bli för kallt. 20-30 minusgrader eller så. 
Igår kändes det därför hyfsat snopet när det på eftermiddagen började regna. Det droppade från taken, blev fullkomlig glasaktig ishalka på vägen. Och det blåste så det dånade utanför. Men vi mös här på hotellet. I lägenheten, i baren och restaurangen. Och faktiskt, det var riktigt mysigt.
Vi satt i restaurangen och planerade för kommande dag (idag) medan vi tittade ut på regnet och pistmaskinerna som trots allt klättrade upp och ner för backarna. Vi sa att vi provar väl att åka när vi ätit frukost och ser om det går, och undrade hur mycket som regnat och blåst bort. Prognosen sade allt mellan 0 och +3. Omöjligt att förutspå hur det skulle bli.

I morse åt vi en sen frukost (varför jäkta när vi inte visste hur det skulle vara i backarna?) och gick ut. Nervösa tittade vi oss omkring. Inget regn. En hel del blå himmel kikade faktiskt fram, och vinden hade mojnat.
Vi häpnade. Det visade sig att idag blev den bästa dagen hittills. Inget slask. Det hade frusit på och pistmaskinerna hade gjort sitt jobb. -1 i backen. Skön luft.

Jag åkte med ett leende på läpparna mesta delen av dagen. Så oväntat och så härligt.
Som sagt, man vet aldrig vad vädergudarna hittar på. 

Ibland överraskar de rejält åt det positiva hållet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar