måndag 3 december 2012

I love my locals!


Vilken adventshelg det varit! Mycket snö, julpyntande och litet "Love your locals"-jippo här i förorten.

I vårt villaområde har det de senaste åren dykt upp allt fler små tappra egenföretagare som förgyller våra liv. Jag kan köpa märkeskläder, inredning, äta fantastisk mat, bröd och ostar och andra delikatesser.
Dessa företagare har startat konceptet "Love your Locals", ett smart sätt att dra blickarna till sig och uppmunta till att gynna de små företagen.
Då och då går de ihop och bestämmer en lördag då de har extra öppet och lite rabatterbjudanden som uppmuntran till att utforska deras utbud.

I lördags var det dags för "Love your locals"-eventet igen och jag och Kaptenen tog en promenad i snön till bageriet och delikatessbutiken som ligger vägg i vägg med varann vid ett litet torg i närheten av oss.
Vi fikade lussebulle på bageriet och hälsade på jultomten som delade ut godis i form av klassiska polkakäppar och chokladtomtar. Sen köpte jag ost och en fantastisk björnbärsglögg på delkatessbutiken. Det var precis hur mysigt som helst och Kaptenen var euforisk över mötet med tomten.

Snö, Kaptenen med rosiga kinder, julpyntade skyltfönster, smaskiga delikatesser och en jultomte på det. Vad mer kan man önska?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar