lördag 14 juli 2012

Det var fredagen den 13:e - och kalas!


Den 13 juli är en kalasdag i vår familj. Fredagen den 13 eller ej. Det är alltid kalas hela dagen.

Den är nämligen både Krigarprinsessans födelsedag och min svärfars födelsedag. Hon delar alltså dagen med sin farfar. Att denna dag infaller mitt i sommaren bidrar såklart till att det är extra festligt. Vi är alltid lediga och vi är alltid på landet.

De två jubilarerna låg igår morse tillsammans under täcket och väntade på att bli firade, precis som de alltid gör på födelsedagen. Efter paketöppning i sängen dukar vi upp en mysig helgfrukost. 


Efter lunch kom de första gästerna för att fika tårta. Av att det skulle vara en "otursdag" just i år märktes inte mycket. Vi hade tvärtom tur och hann fika ute på gräsmattan innan regnet kom, så det gjorde inte så mycket. Den enda aktivitet som fick ställas in var det årliga vattenballong-kriget mellan barnen och farfar. Till kvällen anslöt grannarna och vi åt och drack gott ända in på småtimmarna.

Så ser den 13 juli ut i vår familj. Jag hoppas att denna tradition kommer att hålla i sig länge, länge.
Jag tror i och för sig inte att Krigarprinsessan kommer att ligga och lura under täcket med farfar i all evighet på sin födelsedag, men att fira tillsammans kan de göra.

När hon gick och lade sig strax innan midnatt sa hon med sömndrucken röst. 

- Imorgon är det Kronprinsessan Viktorias födelsedag, och Frankrikes dag...

All anledning att fortsätta fira med andra ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar