fredag 1 mars 2013

Det blåser på toppen

Vilket växlande väder vi har och har haft här i Åre... Första dagen, strålande sol och helt underbart ljuvligt. Lunch ute i solen och fantastiskt före i backarna. Vi åt på favoritkrogen Werséns på kvällen och var helt saliga över den härliga dag vi haft.

Sen vände det. Det blev mildare väder. Snö och blåst. Dag två var rätt ok även om det snöade småspik så fort vi kom upp på lite höjder, men barnen klagade inte utan körde på och det var väldigt skönt. 
På kvällen kraschade dock Kaptenens mage och vi har sedan dess fått pussla dagarna för att kunna göra det bästa av situationen. Det har gått ganska bra. Han har kunnat vara med på skidskolan i alla fall, och det känns som det viktigaste. 

Jag och Krigarprinsessan har fått köra mycket själva i backarna och det har varit riktigt mysigt att få umgås bara vi två. Igår var det så tjockt med snö i luften och det blåste så hårt att folk gav upp och till slut var det nästan tomt i liftar och backar. Men vi kämpade på.
Krigarprinsessan har utvecklats mycket i sin skidåkning och börjar känna sig hemma bland liftar och backar häruppe nu. Och hon ser det som självklart med afterski efter avslutad åkning. När liftarna stängt belönas hon med ett stort glas apelsinjuice eller en kopp choklad och en skål med nötter. 

Själv dricker jag en Bloody Mary med mycket tabasco. För det känner jag att jag är värd i slutet av dagen. Speciellt när det snöar småspik och blåser halv storm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar