onsdag 22 augusti 2012

Tisdagarna var värst


Jag läste i en artikel i tidningen att måndagar har oförtjänt dåligt rykte. Enligt en ny amerikansk undersökning är tydligen alla arbetsdagar lika jävliga. Utom fredag.

Så här tycker jag:
Att måndagen inte är den värsta dagen i veckan håller jag helt med om. Måndag är nystart. Det gillar jag.

Tisdagen däremot tycker jag är en svår dag. Tisdagen är så menlös. Det är långt kvar till helgen, och helgen som var har jag redan börjat glömma. Det där nya livet som jag började på måndagen kanske rasar samman redan på tisdagen, bara en sån sak. Ångest.

När jag kommer till onsdag är jag redan halvvägs i veckan. Och onsdagar har jag  yoga efter jobbet. Det är skönt och avstressande.

Torsdagen är en utmärkt dag att hitta på något med kompisar när arbetsdagen är slut. Det muntrar upp. Och det gör ju inget om jag är lite trött dagen efter, för det är ju bara fredag kvar då.

Fredag. Redan populär dag enligt studien. Jag vet inte. Visst fredagar är härliga. Men också en aning ångestladdade ifall jag inte hann med allt jag skulle under veckan. 

Men tisdagen. Hur muntrar man upp den?

Hos oss har vi sedan länge något vi kallar för tisdags-glass. Vi ville muntra upp tisdagen helt enkelt. Det fick bli glassdag för barnen. Det är toppen. Vill vi spexa till det ordentligt åker vi till favoritstället "Galna Glassen". Där får man mixa jätteroliga glassmaker. Allt är möjligt. Nästan.

Och igår bestämde jag och min man att vi ska ha tisdagsbio. När barnen har somnat tar vi ett glas vin, kanske lite ost, och myser.

Tisdagen är med andra ord från och med nu lyft till samma status som de andra dagarna. Härligt!

2 kommentarer:

  1. Du så klok och du tänker så bra! Nu har vi åxå infört tisdagsfilm hos oss! Plagiat rakt av :)

    Kram Åsa L

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att höra! Heja! Och tack för dina fina ord!
      Kram/Sofia

      Radera